Kontinentalna.hr
Image default
DogađanjaKontinentalna HrvatskaSportska događanjaZagreb i Središnja Hrvatska

Zagreb Advent Run 2021 – pridružite se kostimiranoj humanitarnoj utrci u Zagrebu

Razmišljate o prijavi na Zagreb Advent Run 2021? Zanima vas kada će se održati utrka i što će se sve događati na ovogodišnjoj adventskoj utrci u Zagrebu? Koja je ruta Zagreb Advent Run 2021 utrke (5 km i 10 km) i u koje će humanitarne svrhe biti doniran prikupljeni novac?

Zagreb Advent Run je već tradicionalna humanitarna utrka koja svake godine okupi mnoštvo zaljubljenika u trčanje. Novac prikupljen na startu utrke donira se u humanitarne svrhe – te ova utrka osim zabavnog ima i iznimno human karakter. Zabavni dio utrke posebno se odnosi na mnogobrojne kostime u kojima se trkaći pojavljuju na startu utrke – od Djeda i Bake Mraz, preko raznih vilenjaka i sobova pa se do zabavnih božićnih kolačića.

Želite li sudjelovati na Zagreb Advent Run 2021 još uvijek se možete prijaviti na utrke duljine 5 ili 10 kilometara. Uz zdravu rekreaciju, fantastičnu adventsku atmosferu predivnog Zagreba – napravit ćete i dobro djelo jer vaš novac ide u humanitarne svrhe. Utrka će se održati lako pamtljivog datuma 12.12.2021. godine s početkom u 12.00 sati, a startat će ispred hotela The Westin Zagreb.

Zabavna utrka koju trče Djedovi i Bake Mraz, vilenjaci pa čak i sobovi

Zagreb Advent Run odličan je pokazatelj fantastične blagdanske atmosfere koja vlada Zagrebom u vrijeme Adventa. Popularni Advent u Zagrebu već je godinama u samome vrhu najboljih europskih Advenata, a popularna zagrebačka adventska utrka odličan je “šlag na torti” svih događanja u Zagrebu.

Popularni Zagreb Advent Run proteklih je nekoliko godina okupljao mnogobrojne zaljubljenik u trčanje, a vjerujemo kako će se isto dogoditi i ove godine. Trkaći se mogu natjecati u dvije glavne kategorije, u utrci na 5 ili 10 kilometara.

Zagreb Advent Run specifičan je po tome što se radi o kostimiranoj utrci u kojoj je glavni cilj – dobro se zabaviti. Proteklih su godina u utrci sudjelovali mnogobrojni Djeda Mrazovi, Bake Mrazice, vilenjaci, sobovi, božićni kolačići i razni drugi zabavni likovi.

Sigurni smo kako će i Zagreb Advent Run 2021 okupiti mnogobrojne kostimirane trkaće koji će dodatno uveseliti predivno blagdansko raspoloženje u Zagrebu. Dakako, pozvani ste i vi da u ormaru pronađete odlične božićne kostime, božićne kape i razne druge kostime – te se pojavite na startu Zagreb Advent Run-a.

Utrka Zagreb Advent Run 2021 - pridružite se kostimiranoj humanitarnoj utrci u Zagrebu
(Photo: Pixabay.com)

Humanitarna adventska utrka za žene oboljele od raka

Zagreb Advent Run (ZAR) već godinama uplaćuje prikupljeni novac u humanitarne svrhe. Ove će se godine nastaviti ova humana gesta pa će prikupljeni novac biti uplaćen udruzi koja pomaže ženama oboljelim od raka. Želite li pomoći ovoj hvale vrijednoj akciji – svakako se priključite utrci Zagreb Advent Run 2021.

Ove će godine novac prikupljen u utrci Zagreb Advent Run 2021 biti poklonjen Udruzi za podršku ženama oboljelim od raka “Nismo same”. Udruga u raznim segmentima pomaže ženama oboljelim od raka – od besplatnog prijevoza na obavljanje kemoterapija, preko psihološko-psihijatrijskog savjetovanja oboljelih i članova obitelji pa sve do podizanja svijesti o važnosti pravovremenog prepoznavanja i liječenja raka.

Jedan od ciljeva Zagreb Advent Runa svakako je i poticanje svjesnosti opće populacije o problemu raka koji godišnje zahvaća više od 11.000 žena te otprilike isto toliko muškaraca. Poticanje pozitivnih razgovora o važnosti prevencije i liječenja raka ove je godine realizirano s portalom Mixer.hr pod kampanjom #onostomepokreće.

Cilj humanitarnog Zagreb Advent Run 2021 jest promicanje poruke kako je kvalitetan i zdrav način života temelj za sve druge uspjehe u životu. Vjerujemo kako će trkaći i ove godine prikupiti veliku novčanu svotu koja će sasvim sigurno barem malo pripomoći u radu udruge Nismo same. Vrijedi spomenuti kako je proteklih godina novac doniran: Potresom oštećenoj Petrinji (50.000 kuna), Udrugi Zdravi pod suncem (100.000 kn), Hrvatskom savezu dijabetičkih udruga (100.000 kuna) te Udruzi Ljubav na djelu (50.000 kuna).

Kuda će se trčati Zagreb Advent Run 2021?

Zagreb Advent Run 2021 trkačima, rekreativcima i svima željnima dobre zabave – donosi dvije različite utrke. Prva utrka trči se u duljini 5 kilometara, dok je druga utrka namijenjena nešto ozbiljnijim trkačima i trči se duljina 10 kilometara. Valja naglasiti kako obje utrke prolaze širim središtem grada, tako da nema nekih ozbiljnijih visinskih razlika kod trčanja.

Zagreb Advent Run 2021 u duljini 5 kilometara namijenjen je svim rekreativcima koji žele sudjelovati u ovome humanitarnom događanju. Start i cilj utrke duljine 5 kilometara je kod hotela The Westin Zagreb. Trkači na 5 kilometara (zajedno s onima na 10 km) krenuti će putem do Trga žrtava fašizma, nakon čega kreću prema Zrinjevcu i Ilici – da bi utrku završili prolaskom pored Akademije s ciljem u Hotelu The Westin.

Zagreb Advent Run 2021 u duljini 10 kilometara namijenjen je malo ozbiljnijim rekreativcima i trkačima, koji barem povremeno otrče neku dionicu. Start i cilj utrke također su kod Hotela The Westin, a prvi dio utrke trkaći na 10 i 5 kilometara zapravo trče zajednički. Prolaskom kroz Trg žrtava fašizma, trkaći na 10 km kreću se odvajati prema Zagrebačkoj katedrali, a dionica ih vodi prema Mirogoju, u čijoj se blizini okreću i kreću ponovno prema središtu grada. Finalni dio trkaći na 10 km trče u blizini Trga Bana Jelačića, Ilice i Akademije – da bi utrku završili u Hotelu The Westin Zagreb.

Do kada traju prijave za utrku i koliko iznosi kotizacija za Zagreb Advent Run?

Zagreb Advent Run 2021 održati će se 12.12 u 12 sati, no prijave za ovu popularnu utrku zatvaraju se puno ranije. Konkretno, zainteresirani trkaći i rekreativci regular kotizacije za sudjelovanje u utrci mogu uplatiti do 19.11.2021. u ponoć. Cijena regular kotizacija iznosi 180,00 kuna i uplaćuje se na broj računa IBAN HR2923600001102496513 (Run Croatia) uz naznaku Ime i prezime + Zagreb Advent Run.

No, razloga za zabrinutost nema ako zakasnite s regular prijavama. Naime, organizatori su omogućili i last minute prijave koje su otvorene do 30.11.2021. godine. Last minute prijave na Zagreb Advent Run 2021 koštati će vas 200,00 kuna. Zaključno s datumom 30.11. završava mogućnost prijave na utrku Zagreb Advent Run 2021.

Važno je naglasiti kako će se utrka održati u skladu sa svim trenutno aktualnim epidemiološkim mjerama. Konkretno, organizatori od trkaća zahtijevaju Covid potvrdu ili negativni test ne stariji od 48 sati.

Zašto se trebate prijaviti na Zagreb Advent Run 2021?

Zagreb Advent Run jedinstvena je utrka u Zagrebu koja povezuje zabavu i humanost te pruža zdrav i atraktivan način rekreacije svima koji to žele. Trkači se na startu pojavljuju u atraktivnim božićnim kostimima kojima nastoje dodatno proslaviti pozitivan duh Adventa u Zagrebu. Uz zabavni karakter, utrka je i humanitarnog cilja jer će se prikupljeni novac donirati Udruzi za pomoć ženama oboljelim od raka “Nismo same”.

Prijave za utrku traju zaključno do 30.11.2021. godine, dok će se sama utrka održati na lako pamtljiv datum – 12.12.2021. u 12.00 sati. Svi ste pozvani da se priključite ovom zabavnom događaju koji svake godine okuplja mnogobrojne zaljubljenike u zdrav život i rekreaciju. Prijavite se još danas i pokažite vašu humanu, zabavnu i rekreativnu stranu – uz Zagreb Advent Run 2021.

Obavezno pogledajte...