Kontinentalna.hr

Vrste turizma – pronađite najbolji turizam za vaš zabavan odmor

Kontinentalna.hr

Tražite fantastičnu turističku destinaciju po svojem guštu? Želite saznati koje vrste turizma postoje u Kontinentalnoj Hrvatskoj? PItate se kako isplanirati super putovanje i zabaviti se kao nikada do sada? Želite saznati sve o raznovrsnoj turističkoj ponudi Kontinentalne Hrvatske i pronaći aktivnost u kojoj ćete beskrjano uživati?

Kontinentalna Hrvatska donosi ogroman broj mogućnosti za turiste. Gotovo da ne postoji turistička aktivnost koja se ne može pronaći u Kontinentalnoj Hrvatskoj, a turisti ovaj predivan dio Hrvatske obožavaju. Zahvaljujući raznolikosti turističke ponude – može isplanirati savršeno putovanje u potpunosti prilagođeno vašim željama i idejama.

U nastavku stranice predstavit ćemo vam najpopularnije vrste turizma u kojima možete uživati u Kontinentalnoj Hrvatskoj. Bilo da ste ljubitelj/ica prirode i bicikliranja, volite uživati u fantastičnim jelima i vinima na putovanju, obožavate aktivni turizam i sportske aktivnosti, želite se opustiti i popraviti svoje zdravlje ili primjerice tražite savršenu destinaciju za lov i ribolov – sve to nudi se u Kontinentalnoj Hrvatskoj. O vrstama turizma i super idejama za planiranje putovanja ili vikend izleta – saznajte više u nastavku:

Ekoturizam

Zaljubljenici u prirodu i zagovornici očuvanja prirodnih bogatastava – svoje će idealno putovanje pronaći u sve popularnijem ekoturizmu. Posljednjih nekoliko godina ekoturizam doživaljava fantastičan rast, a sve zahvaljujući mnogbrojnim turistima koji žele istraživati nove destiancije – ali prilikom toga štititi ekološke resurse za budućnot.

Prednosti ekoturizma:

– ekoturizam je u potpunosti prilagođen životu u skladu s prirodom

– nimalo ne šteti prirodnim bogatstvima i pomaže u očuvanju prirodnih ljepota

– turisti mogu uživati u svježem zraku i zdravoj rekreaciji

– upoznavanje prirodnih i kulturnih ljepota na inovativan način

– pomaže u relaksiranju stresa i donosi životnu energiju

Ekoturizam donosi jedan cjeloviti pristup gdje se nastoji osigurati aktivno i zanimljivo istraživanje destinacija i znamenitosti, a bez štetnog utjecaja na okoliš. Očuvanje prirodnih ljepota i životne raznolikosti – prioriteti su ekološkog turizma. Unatoč tome, ekoturizam donosi maksimalno uživanje u svim aktivnostima koje turisti na putovanju očekuju.

Tražite li idealnu lokaciju za eko-putovanje preporučujemo vam da pratite novosti na web portalu Kontinentalna.hr. Naime, redovito ćemo predstavljati nove destinacije za ekoturizam te vam osigurati kvalitetne ideje za zanimljivo putovanje – bez štetnog utjecaja na okoliš i prirodu.

Seoski turizam

Želite li upoznati čari seoskog života – seoski turizam je odličan izbor za vas. Seoski turizam (ili ruralni turizam) sve je popularniji među ljudima – koji traže opuštanje i reduciranje stresa koji im donosi život u gradu. Blagodati seoskog turizma su mnogobrojne pa ne čudi što ova vrsta turizma spada među najpopularnije u Kontinentalnoj Hrvatskoj.

Pogodnosti seoskog turizma:

– upoznavanje seoskog života (rural lifestyle)

– stapanje s prirodom i uživanje u svježem zraku

– upoznavanje mnogbrojnih domaćih životnja i uzgoja hrane

– kušanje fantastične tradicionalne domaće hrane, slastica i pića

– relaksiranje od stresnog života u gradu

Bez obzira putujete li solo, u paru ili obiteljski s klincima – seoski turizam pružiti će vam mnoštvo zabave. Kroz razne aktivnosti na selu upoznati ćete kako žive ljudi sa sela i kako nastaju vrhunske namirnice koje se koriste u tradicionalnim jelima Kontinentalne Hrvatske. Klinci će se super zabaviti na prostranim dvorištima gdje će upoznati mnogobrojne životnje, a vi ćete se opustiti uz vrhunska vina i odličnu domaću hranu.

Putovanje ili vikend izlet na seoski turizam definitivno je fantastična odluka, posebice za ljude koji veći dio godine provode u gradu. Sela nude opuštajuću atmosferu, lagan tempo života i svježinu prirode na svakom koraku. Želite li upoznati što sve donosi seoksi turizam i koje su najbolje i najpopularnije destinacije za seoski turizam u Kontinentalnoj Hrvatskoj – svakako pratite novosti ispod:

Gastro i vinski turizam

Želite li uživati u vrhunskim tradicionalnim jelima i kvalitetnim vinima Kontinentalne Hrvatske – gastro turizam je savrešna prilika za vas. Gastro i vinski turizam namijenjen je svima koji vole dobru i ukusnu hranu te vrhunska vina. U Kontinentalnoj Hrvatskoj nalaze se mnoge vrhunske destinacije koje će oduševiti gurmane – i vrijeme je da i vi isporbate čari gastro turizma.

Što sve donosi gastro i vinski turizam:

– isprobajte fantastična tradicionalna jela vrhunskih okusa i mirisa

– uživajte u aromatičnim notama najboljih hrvatskih vina

– istražite gastronomsku ponudu plodonosnih hrvatskih krajeva

– odmorite se od stresne svakodnevice kroz druženje s prijateljima i obitelji

– upoznajte procese stvaranja vrhunskih vina i tradicionalnih delicija

Gastro turizam iz godine u godinu raste, a sve je više sadržaja i okusa koji se nude istinskim gurmanima (i onima koji će to tek postati). Tražite li savršen bijeg od stresna svakodnevice uz obilje hrane, pića i zabave – gastro turizam je odlično rješenje za vas.

Vinski turizam također je u značjanom porastu zahvaljujući novim vinarijama i proizvođačima vina. Kontinentalna Hrvatska obiluje vrhunskim bijelim i crnim vinima – a degustacija vina sve je češći okidač za vikend putovanja domaćih i stranih turista.

Želite li provesti vrlo zanimljiv odmor uz fantastična vina i vrhunsku hranu – gastro turizam treba biti vaš odabir. Na web portalu Kontinentalna.hr redovio ćemo predstavljati nove sjajne ideje za gastro i vinska putovanja. Kroz sadržaj na web portalu upoznati ćete gastro ponudu Kontinentalne Hrvatske i pronaći najbolja mjesta za gastro putovanja.

Sportski turizam

Želite posjetiti neku sportsku manifestaciju ili isprobati zanimljive sportske aktivnosti u Kontinentalnoj Hrvatskoj? Sportski turizam iznimno je popularan u Kontinentalnoj Hrvatskoj, posebice u Zagrebu – gdje se tijekom godine odvijaju mnoga popularna sportska događanja. Svi željni super sportskih aktivnosti – iskoristite pogodnosti koje donosi sportski turizam u Hrvatskoj.

Prednosti sportskog turizma:

– posjet vrhunskim sportskim događanjima širom Kontinentalne Hrvatske

– druženje sa zabavnim i veselim navijačima sportaskih klubova i reprezentacija

– isprobavanje novih sportskih aktivnosti kojih nema u vašem kraju

– sportska druženja rekreativaca s naglaskom na zabavu i rekreaciju

Hrvatski turizam već je dugi niz godina djelomično okrenut ka sportskom turizamu – s obrzirom na to da je Hrvatska u svijetu prepoznatljiva po svojim vrsnim sportašima. Kontinentalni dio Hrvatske ima fantastične sportske klubove u gotovo svim sportovima, a tu je i fantastična infrastruktura za razne sportske aktivnosti.

Želite li uživati u sportskim aktivnostima na putovanju ili planirate ispratiti nastupe svojeg omiljenog kluba – sportski turizam nudi se kao odlično rješenje. Na web portalu Kontienantalna.hr redovio ćemo vas izvještavati o novim sportskim aktivnostima i mogućnostima – kako biste proživjeli nezaboravne sportske dane u svojem životu.

Cikloturizam

Putovanje biciklom može biti iznimno zabavno i zdravo – a toga je svjestan sve veći broj europskih bicikla koji su preoznali Hrvatsku kao sjejnu destinaciju za bicikliranje. Kontinentalna Hrvatska posljednjih je godina uložila puno novca u razvoj atraktivnih biciklističkih staza i sadržaja – koji bi trebali omogućiti maksimalno uživanje svim cikloturistima.

Koje blagodati donosi cikloturizam?

– cikloturisti na jedinstven nain kroz vožnju bicikla upoznaju prirodne ljepote Hrvatske

– vožnja bicikla je iznimno zdrava i pomaže u relaksaciji stresa

– mnogbrojne atraktivne biciklističke staze vode vas do najljepših mejsta Hrvatske

– bicikliranje donosi neizmjernu zabavu uz druženje s prijateljima ili ostalim biciklistima

Cikloturizam se kao grana turizma jako razvila posljednjih godina u Hrvatskoj i Europi. Podaci pokazuju kako je 2020. godina u pojedinm regijama donijela rast cikloturizma za više od 30 posto. Ljubitelji rekreacije prepoznali su cikloturizam kao zdrav, kvalitetan i zabavan način – za istraživanje predivnih prirodnih i kulturnih lokacija.

Želite li krenuti u istraživanje Kontinentalne Hrvatske na biciklu – donosimo vam mnoštvo korsinih savjeta i prijedloga. Predstaviti ćemo vam najbolje biciklistička staze i destinacije te vas upoznati s mnogbrojnim sadržajima koji se nude turistima na biciklima. Tražite li zdrav i zabavan način za istraživanje ljepota Kontinentalne Hrvatske – svakako preporučujemo cikloturizam.

Lovni i ribolovni turizam

Zaljubljenici u lov i ribolov u Kontinetalnom će dijelu Hrvatske pronaći mnoge sjajne lokacije za svoje aktivnosti. Od predivnog Međimurja, preko plodonosne Slavonije pa sve do brežuljaka i planina Zagorja i Gorske Hrvatske – Kontinentalna je Hrvatska fantastična destinacija za lov i ribolov. Želite li iskusiti prednosti lovnog i ribolovnog turizma – svakako pratite novosti na našem portalu.

Mogućnosti lovnog i ribolovnog turizma:

– druženje sa zabavnim lovcima i ribolovcima

– mirno pecanje riba u predivnim prirodnim okruženjima

– istraživanje predivnih lokacija i lov na zdravom svježem zraku

– upoznavanje gastro ponude raznih krjaeva Kontinentalne Hrvatske

– uživanje u vrsnim delicijama lovaca širom Hrvatske

Lovni i ribolovni turizam namijenjen je svima koji žele osloboditi svakodnevni stres i opustiti se u predivnoj prirodi. Dakako, krećete li u lov potrebno je određeno znanje rukovanja alatima i oružjem – pa to svakako imajte na pametni. No, sigrni smo kako će vam lov i ribolov pružiti mnoštvo zabave, posebice ako obožavate takve aktivnosti.

Na web portalu Kontinentalna.hr redovi ćemo predstavljati nove fantstične lokacije za lov i ribolov. Uz naše savjete moći ćete orgnizirati fantastična putovanja i uživati u lovnim aktivnostima. Tražite li zabavnu vikend avanturu na svježem zraku u prirodi – lovni i ribolovni turizam su super rješenje.

Robinzonski turizam

Spremni ste u potpunosti se stopiti s prirodom i provesti zanimljive dane u avanturi pod zvijezdama? Robinzonski turizam još je uvijek u začecima u Hrvatskoj, ali već postoji nekoliko fantastičnih lokacija za robinzonske turiste. Za one koji ne znaju, robinzonski turizam omogućuje vam da dane provodite okruženi prirodom i zelenilom, sok spavate u šatorima ili malim drvenim kučicama.

Što robinzonski turizam omogućuje turistima?

– potpuno stapanje s prirodom i okolišem kojim smo okruženi

– istraživanje ljepota prirode i relksaciju od svakodnevnih briga

– uživanje pod zvjezdama i spavanje na otvorenom

– druženje s fantastičnom ekipom zaljubljenika u prirodu

– kupanje u predivnim rijekama i jezerima

Robinzonski turizam oduševiti će ljubitelje prirode – koji žele živjeti punim plućima. Ugodan svježi zrak, obilje zelenila i predivne lokacije s fantastičnim pogledom – glavna su obilježja robinzonskog turizma. Dakako, na sve treba nadodati fantastičnu i zabavnu ekipu – koja robinzonski turizam čini požlejnim odabirom sve većeg broja turista.

Želite li se opustiti u prirodi, okruženi zelenilom i pogledom na nebo puno zvijezda – robinzonski turizam je rješenje za vas. Predstaviti ćemo vam najbolji robinzonski smještaj u Kontinentalnoj Hrvatskoj te vas redovio infomrairati o novostima vezanim uz robinzonski turizam. Pratite nas i dalje – jer otkrivamo tajne robinzonskog turizma.

Zdravstveni turizam

Trebate li popraviti zube, osnažiti mišiće i kosti ili napraviti neke kirurške zahvate – zdravstveni turizam može biti super spoj korisnog i zabavnog. Naime, Hrvatka je već desetljećima prepoznatljiva destinacija za zdravstveni turizam, a broj turista koji iz godine u godinu pristižu u Hrvatsku zbog poboljšanja zdravlja – sve je veći.

Prednosti zdravstvenog turizma:

– obavljanje kirurških i medicinskih zahvata od strane vrsnih stručnjaka

– istraživanje prirodnih i kulturnih ljepota Kontinentalne Hrvatske

– vrhunska zdravstvena njega u suvremeno opremljenim lječilištima

– poboljšavanje zdravstvenog stanja uz predivno putovanje

Zdravstveni turizam strelovito raste u Hrvatskoj koja je od strane inozemnih turista prepoznata – kao fantastična lokacija za usluge zdravstvenog turizma. Među stranim turistima posebno su popularne stomatološke usluge – koje su u Hrvatskoj kvalitetna, a nekoliko putao jeftinije nego li u ostatku Europe. Također, estetski sektor može se pohvaliti najboljom poliklinikom za estetske zahvate u Europi (Bagatin), a tu je još puno sjajnih zdravstvenih institucija i stručnjaka.

Želite li paralelno rješiti probleme svojeg zdravlja i putovati predivnim krajevima Hrvatske – zdravstveni turizam je odlično rješenje. Na web portalu Kontinentalna.hr redovito ćemo predstalvjati nove mogućnosti zdravstvenog turizma, a na vam je da odlučite u kojem dijelu Hrvatske želite obaviti zdravstvene zahvate.

Welness turizam

Kontinentlana Hrvatska obiluje mnogim termama, toplicama i lječilištima, a sve to sjaan je zamašnjak za razvoj welness turizma. Ovaj turizam spada u popularne vrste turizma u Kontinentalnoj Hrvatskoj ,a svake godine broj turista u ovom segmentu raste. Welness turizam pružiti će vam nezaboravno iskustvo uživanja u ugodnim masažama, kupkama i saunama – te svakako prepoučujemo welness putovanje.

Što omogućava welness turizam?

– opuštanje uz ugodne masaže i kupke

– oslobađanje stresa nakupljenog svakodnevicom

– uživanje u saunama i atraktievnim termama

-odlično putovanje za druženje prijateljica ili romantičnih parova

Welness turizam pružiti će vam ugodan i nezaboravan vikend, nakon kojeg biste se puni energije trebali vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima. Benefiti welness turizma su mnogbrojni, a mnog će turisti nalgasiti – kako je savršeno rjeđenje za otpuštanje nakupljenog stresa. Želite li i vi otpustiti stres i ugoditi svojem tijelu umirujućim masažama – welness turizam je odličan izbor.

Kontinentalna Hrvatska ima veliki broj kvalitetnih welness destinacija. Na web portalu Kontinentalna.hr redovito ćemo predstavljati nove welness lokacije i upoznati vas s idejema za organizaciju super welness vikenda. Svakako pratite naše novosti – jer welness turizam spreno čeka na vas.

Kongresni turizam

Želite li održati poslovne sastanke i događanja – Kontinentalna Hrvatska idelano je mejsto za to. Posebice vrijedi istaknuti Zagreb koji je centralno mejsto poslovnih događanja u Hrvatskoj pa veliki dio poduzeća i kompanija ima svoja sjdišta u glavnom gradu Hrvatske. Stoga, Zagreb (ali i okolica Zagreba) savršena je lokacija za organiziranje poslovnih događanja.

Zašto kongresni turizam Hrvatskoj:

– Hrvatska je jedno od važnijih poslovnih središta regije

– Zagreb je centralno središte poslovnih zbivanja u Hrvatskoj

– Kontinentalna Hrvatska domaćih je mnogih konferencija i poslovnih doagađanja

– vrhunski uredi, dovrane i hoteli za organizrianje poslvonih druženja

Kongresni turizam rezultira velikim brojem kvalitetnih inozemnih poslovnih dogovra i suradnju. Stoga, na ulicama glavnog grada sve češće viđamo plakate koji pozivaju na razne međunarodne poslovne kongrese i događanja. Samim time, Zagreb (i Kontientalna Hrvatska) igraju važu ulogu u razvoju poslovanja Hrvatske i Europe.

Planirate li poslovno putovanje – Kontinentalna Hrvatska super je odabir. Ovdje posebice mislimo na Zagreb, koji je domaćin mnogrojnih poslovnih događanja. Sve inofmracije o kongresnom turizmu i mogućnostima koje dnosi – pratite na portalu Kontinentalna.hr.

Digitalni nomadi

Turizam okrenut prema digitalnim nomadima igra sve važniju ulogu na svjtskoj sceni, a vjerujemo kako će i u Hrvatskoj značjano rasti. Digitalni nomadi su moderni poduzetnici i kreativci koji rade na računalima pa samim time nisu lokacijski ograničeni. Radite li i vi na računalu te žtelie tjedan, mejsec ili nekoliko mjeseci provesti na nekoj super lokaciji unutar Kontintinenatlne Hrvatske – svakako pratite naš portal.

Što Kontinentalna Hrvatska može ponuditi digitalnim nomadima?

– predivne lokacije okružene mnogim prirodnim i kuturnim znamenitostima

– vrhunski smještaj za miran i staložen rad na računalima

– kvalitetna internetska veza s velikim protokom podataka

– fantstična gastronomska ponuda i velik izbor delicija i vina

– odlična mjesta za druženje i zabavaljnje s ostalim digitalcima

Hrvatska se kao destinacija za digitalne nomade još itekako mora razviti. Ponude za digitalne nomade trenutno je jako malo, a i to što postoji – jako je loše isprezentirano digitalnim nomadima. Trudit ćemo se na portalu predstaviti fantastične lokacije i aktivnosti za digitalne nomade – kako bismo podigli kvalitetu smještaja za digitalce u Kontinentalnoj Hrvatskoj.

Želite li kao digitalni nomad istražiti ljepote krajeva Kontinentalne Hrvatske u kojima do sada niste bili – svakako proučite našu ponudu za digitalne noamde. Iako je nema puno, drago nam je vidjeti da se turizam za digitalne nomade – sve veiše apostrofira kao vrsta turizma za budućnost.