Kontinentalna.hr
Image default
DogađanjaSjeverozapadna HrvatskaUlični festivali i manifestacije

Špancirfest 2021 – što vas sve očekuje na ovogodišnjem španciranju Varaždinom?!

Kada započinje Špancirfest 2021 i koje sve atrakcije i događaje donosi? Što sve možete posjetiti špancirajući se predivnim Varaždinom? Koji koncerti će se održati na glavnoj pozornici i kojih se epidemioloških pravila trebate pridržavati?

Varaždin je spreman za mnogobrojne špancirere koji će u zadnjih deset dana kolovoza prošetati ulicama grada. Jedan od najpoznatijih uličnih festivala u ovom dijelu Europe započinje 20.08.2021., a posjetitelje očekuje obilje zabave, atraktivnih događaja, kvalitetne hrane i pića te svega ostalog.

Okićene ulice spremne za atraktivne performere i vesele špancirere

Posljednjih nekoliko dana vrijedne ruke raznih majstora ukrašavaju ulice grada i pripremaju svu infrastrukturu koja će osigurati vrhunsku atmosferu u predivnom Varaždinu. Mnogobrojni performeri, glazbenici i glumci pokazat će svoje umijeće na predivnim ulicama baroknog Varaždina.

špancirfest varaždin španciranje spancirfest varazdin turizam festival dobrih emocija turisti novo
(Photo: Kontinentalna.hr)

Horde šetača imat će priliku vidjeti atraktivne nastupe u svakom kutku grada. Od zabavnih glazbenih nastupa, preko cirkusantskih točaka, atraktivnih performerskih izdanja, pa sve do raznih predstava i igrokaza. Grad Varaždina sljedećih će dana postati jedno veliko pozorište na kojem će multikulturalni performeri i šetači upoznati vrijednu varaždinsku, europsku i svjetsku kulturu i običaje.

Mnogobrojni glazbeni nastupi domaćih i stranih izvođača

Glavna glazbena pozornica ove se godine ponovno vraća uz bedeme Staroga grada, gdje će se održati nekoliko velikih koncerata domaćih glazbenih zvijezda. Ulaz na koncerte će biti besplatan, ali će se svi koji nemaju Covid potvrdu trebati testirati na ulazu (po cijeni od 60 kuna). Na glavnoj PAN pozornici nastupit će: Goran Bare i Majke, Parni Valjak, Gibonni, Hladno Pivo, Jonathan i Psihomodo pop.

Ljubitelji glazbenih događanja prilike za uživanjem imat će i na nekoliko drugih atraktivnih lokacija diljem grada. Tako će se dio koncertnih događanja održati u predivnom prostoru Vile Bedeković, a glazbenih nastupa bit će i na trgovima: Kapucinski trg, Trg Miljenka Stančića, Trgo Kralja Tomislava (popularni Korzo). Jedna pozornica bit će smještena i na P4 Kvartu, gdje će se održavati mnoga događanja za mlade.

Što se tiče samih nastupa na Špancirfestu, nabrojat ćemo još neka popularna imena koja će se pojaviti ove godine: VTO i Klapa Cambi, Swingerski, Elvis Presley bend, Cabaret a la Carte, Saša Lozar i trio, Soul Ting, Pepi Jogarde, Dram, Lady Shaka, DJ Sin, Damir Urban, Josipa Lisac, itd. Sve navedeno je tek djelić glazbenog programa koji vas očekuje u sklopu deset dana Špancirfesta 2021, tako da ne smijete propustiti glazbenike po vašem guštu.

Bogata gastro ponuda i mnogobrojni izlagači

Špancirfest 2021 ugostit će više od sto izlagača koji će predstaviti svoje rukotvorine i zanimljive domaće proizvode. Mnogobrojne ulice baroknog Varaždina postat će kreativne male trgovine u kojima će vrijedni obrtnici i poljoprivrednici izložiti svoje proizvode. Šetači te tako moći uživati u razgledavanju i kupovini unikatnih suvenira, tradicijskih proizvoda, ali i vrsnih poljoprivrednih proizvoda koje daju ovdašnji brežuljci i ravnice.

špancirfest varaždin španciranje spancirfest varazdin turizam festival dobrih emocija turisti
(Photo: Kontinentalna.hr)

Gastro ponuda Špancirfesta uvijek je na visokoj razini, što dakako valja pripisati mnogobrojnim vrhunskim ugostiteljima koji za špancirere pripremaju svježe i ukusne pripravke. Od mnoštva tradicionalnih delicija pa sve do modernih jela i delikatesa, Špancirfest nudi za svakoga ponešto. Bogata vinska ponuda, kao i širok izbor domaćih likera i ostalih što alkoholnih što bezalkoholnih pripravaka – odličan su mamac za sve vrste posjetitelja.

Šetajući ulicama predivnog Varaždina zasigurno nećete biti ni gladni ni žedni. Okrjepa u vidu toplih i ukusnih jela ili hladnih i osvježavajućih napitaka – čeka vas na svakom kutku grada. Na mnogim mjestima moći ćete sjesti i popričati sa svojim prijateljima i poznanicima, a dio ugostiteljskih objekata pripremio je i bogat popratni program kako bi zaokružili zabavnu špancirersku priču.

Obilje zabave za najmlađe posjetitelje Špancirfesta

Djeca i mladi oduvijek su bili jedna od glavnih okosnica događanja na Špancirfestu. Ovogodišnji Špancirfest na nekoliko će lokacija pripremiti mnogobrojni sadržaj u kojem će fokus biti stavljen na zabavu za djecu i mlade. Što se tiče ponude za mlade, svakako vrijedi izdvojiti Kvart P4 u kojem će se organizirati razna događanja i koncerti, a iza cijelog projekta stoji varaždinska udruga mladih V.U.K.

Za najmlađe, već tradicionalno u okruženju atraktivnog Starog grada bit će postavljen Vindiland. Na pozornici Vindilanda djeca će se moći zabaviti igrajući razne igre i prateći razne zabavne show programe. U Parku kreative u Habdelićevoj ulici bit će također iznimno atraktivnih događanja za djecu, a posebno vrijedi izdvojiti Thinker lab i Sveigralište – kao dva moderna koncepta u kojima će djeca igrajući se ponešto i naučiti. Sve u svemu, zabava za najmlađe očekuje vas u svakom kutku grada pa svakako povedite i svoje klince na obilje zabave i smijeha.

Zašto posjetiti Špancirfest 2021?

Špancirfest 2021 na velika vrata vraća ovaj popularni ulični festival u srce baroknog Varaždina. Biti će ovo jedan od prvih većih festivala nakon napetih Covid zbivanja u proteklom razdoblju. Vjerujemo kako će ulice grada naprosto biti prepune smijeha i zabave jer prema prvim najavama u Varaždin stižu mnogobrojni domaći i svjetski performeri.

Ako ste se zaželjeli zabavnih događanja na kraju ovih ljetnih dana, Špancirfest 2021 definitivno je festival kojeg trebate posjetiti. Upoznajte kulturu i običaje Sjeverozapadne Hrvatske, zabavite se u atraktivnim glazbenim nastupima poznatih domaćih i stranih izvođača te bezbrižno špancirajte i upijajte zabavne energije koje nam je posljednjih mjeseci uvelike nedostajalo. Okićeni Varaždin spreman je za svoje mnogobrojne špancirere – dobrodošli na Špancirfest 2021 od 20.08. do 29.08.2021. godine.