Kontinentalna.hr
Image default
DogađanjaKontinentalna HrvatskaSjeverozapadna HrvatskaUlični festivali i manifestacije

Porcijunkulovo 2021 – prošećite šarenim ulicama Čakovca i zabavite se na odličnom uličnom festivalu

Što sve donosi Porcjunkolovo 2021 i zašto je ovaj ulični festival jedan od najpopularnijih događaja u Sjeverozapadnoj Hrvatskoj? Kakva se događanja održavaju na ovogodišnjem Porcjunkolovu te koje atrakcije i koncerte gosti mogu posjetiti? Zašto se isplati posjetiti Porcjunkolovo 2021 i kako Čakovec dočekuje mnogobrojne goste unatoč korona godini?

Porcjnukolovo je jedna od najvećih uličnih manifestacija u Kontinentalnoj Hrvatskoj. Predivan Čakovec na nekoliko dana postaje pozornica za mnogobrojne umjetnike, performere, obrtnike, poljoprivrednike, ali i mnoge druge. Mnoštvo sadržaja na šarenim ulicama Čakovca i atraktivni koncerti – savršena su prilika da napokon uživate u svemu što ste propustili zadnjih godinu i pol (otkako je krenula korona).

U nastavku saznajte ukratko što vas sve očekuje ovih dana na Porcjunkolovu i kojih se pravila trebate pridržavati ako želite posjetiti koncerte ili lunapark.

Atraktivna ulična događanja na svakom koraku

Porcjunkolovo je jedan od najvećih i najraznovrsnijih uličnih festivala u Hrvatskoj, posebice kada govorimo o sjevernom dijelu Hrvatske. Mnoštvo uličnih performera i atrakcija svake godine privlače mnogobrojne domaće i strane goste. Puno zabave, smijeha i zanimljivosti – sjajna su pozivnica za sve koji žele uživati u zabavi na otvorenom u toplim ljetnim danima.

Ulice životopisnog Čakovca u dane Porcjunkolova postaju još šarenije i zabavnije. Mnogobrojni šetači imati će prilike uživati u mnoštvu atraktivnog sadržaja i performansa. Centar Čakovca postaje dom mnogobrojnih kućica u kojima domaći proizvođači i poljoprivrednici predstavljaju svoje proizvode i usluge. Može se vidjeti puno atraktivnih stvari koje su uglavnom ručno rađene i koje ćete rijetko vidjeti izvan predivnog Međimurja.

Poseban program pripremljen je za djecu koja mogu od ranih jutarnjih sati uživati u događajima prilagođenim raznim uzrastima. Zabavne radionice u kojima se potiče dječja mašta i kreativnost vašeg će mališana oduševiti, a vama pružiti neizmjerno zadovoljstvo uživanja u ostalom sadržaju na Porcjunkolovu. U večernjim satima predviđene su predstave i razni trikovi za djecu, a sve skupa je zaokruženo pomno osmišljenim performansima koji će izazvati osmjehe na dječjim licima.

Porcjunkolovo 2021 Čakovec mainfestacija događanje procjunkolovo međimurje cakovec turizam
(Photo: Kontinentalna.hr)

Zanimljivi koncerti i uživanje u glazbi

Večernji sati odlična su prilika za mlade i stare, zaljubljene i prijatelje, obitelji i partijanere jer na nekoliko lokacija u gradu mogu uživati u glazbenim poslasticama i zabavi. Porcjunkolovo 2021 donosi nekoliko popularnih koncerata poznatih domaćih izvođača. Prvi dan Porcjunkolova otvoriti će popularni Željko Bebek, zatim će posjetitelji moći uživati u Općoj opasnosti i Klapi Iskon, a zatvaranje Porcjunkolova pripada uvijek atraktivnoj Nini Badrić.

Uz glavnu koncertnu pozornicu koja je smještena tik do zidina Utvrde Zrinski, zabavna događanja uz glazbu biti će i na još nekoliko lokacija u centru grada. U šatorima ćete se moći zabavljati uz lokalne bendove i obilje hrane i pića, a živa glazba biti će dostupna i u nekoliko kafića diljem grada. Čakovec bi tako nakon godine i pol pauze mogao napokon zaživjeti punim kapacitetom i pokazati kako ponovno možemo živjeti super kao u vremenima prije korone.

Što se tiče samih ulaza na koncerte, valja naglasiti kako je ulaz slobodan. No, kako biste mogli ući na koncertnu pozornicu biti će vam potrebna Covid-putovnica ili neka potvrda kojom potvrđujete da ste – ili preboljeli Covid 19 ili ste cijepljeni ili ste testirani i negativni unutar zadnjih 48 sati. Prema trenutnim saznanjima, biti će moguće obaviti i brzo antigensko testiranje prije ulaska na koncertni podij, a cijena bi trebala biti svima pristupačna.

Obilje gastro ponude i tradicije

Jedan od temelja Porcjunkolova svakako je predstavljenje tradicija međimurskog kraja. Područje Međimurja poznato je po vrhunskim poljoprivrednim proizvodima, kao i odličnim vinima – a sve to kvalitetno se prezentira i na danima Porcjunkolova. Uz vrhunske proizvode i vina koja možete kušati na mnoštvo štandova i kućica, svakako preporučamo i da neke proizvode kupite i ponesete sobom kući.

Tradicija Međimurja prezentirana je i kroz mnogobrojna događanja diljem grada. Lokalna kulturno-umjetnička društva predstavljaju običaje svojeg kraja i tako široj publici donose dašak atmosfere i tradicije mjesta u Međimurju. Na ovogodišnjem Porcjunkolovu tako ćete moći vidjeti neke stare metode obrade polja i poljoprivrednih proizvoda, moći ćete saznati kako su se nekada Međimurci zabavljali u slobodno vrijeme, a sve će biti upotpunjeno zornim prikazom nošnji i tradicionalne odjeće.

Ljubitelji gastronomije na Porcjunkolovu mogu pronaći mnoštvo super lokacija na kojima će kušati lokalne delicije i jela. Od štandova i šatora koji nude klasične i tradicionalne proizvode pa sve do restorana u centru gdje također možete isprobati lokalne proizvode i jela. Bogata gastro ponuda upotpunjena je vrhunskim lokalnih vinima međimurskog kraja, ali i obiljem raznih piva, sokova i ostalih napitaka.

Prepune ulice šetača, smijeha i zabave

Porcjunkolovo je ogromna manifestacija koja svake godine okuplja sve veći broj domaćih i stranih turista. Tisuće i tisuće šetača svake se godine šetaju predivnim razigranim ulicama Čakovca koje u vrijeme Porcjunkolova odišu odličnom energijom i veseljem. Prekrasan žamor veselih ljudi i nasmijane djece može se čuti na svakom koraku, a vjerujemo kako će i ove godine ista atmosfera odzvanjati predivnim međimurskim gradom.

Ovogodišnje izdanje Porcjunkolova po mnogo čemu će biti specifično, što i ne čudi jer živimo u jednom posebnom vremenu koja iziskuje višestruku prilagodbu. Prije svega, Porcjunkolovo 2021 trajati će samo četiri dana, a za ulazak na koncerte trebati će Covid potvrde. No, osim tih dviju veliki promjena, sve ostalo trebalo bi funkcionirati slično događanjima prije korone.

Poprilično smo sigurni kako će u dane vikenda mnogobrojni Međimurci, ali i turisti iz Hrvatske i svijeta posjetiti Porcjunkolovo 2021 i kvalitetno se zabaviti. Uz obilje zabavnog programa za djecu i odrasle, puno vrhunske hrane i pića te glazbenih događanja – zabava u Međimurju je zagarantirana.

Porcjunkolovo 2021 Čakovec mainfestacija događanje procjunkolovo međimurje cakovec turizam porcjunkolovo cakovec
(Photo: Kontinentalna.hr)

Zašto posjetiti Porcjunkolovo 2021?

Porcjunkolovo 2021 traje četiri dana, od petka 30.07.2021. pa do ponedjeljka 02.08.2021. U tih četiri dana ulice predivnog Čakovca postati će veliko pozorište u kojem će se odvijati mnogobrojne kulturne manifestacije i zabavna događanja. Od predstava i radionica za djecu, preko glazbenih nastupa i koncerata pa sve do obilja tradicionalne hrane i pića.

Iako će ovogodišnje Porcjunkolovo djelomično biti ograničeno zbog Covid mjera, činjenica je da će vam Covid potvrde trebati samo za ulazak na koncerte. Sva ostala događanja diljem grada imati će otvoren i besplatan upad i neće se tražiti neke posebne Covid dozvole. Samim time, možete se u potpunosti opustiti i uživati u događanju onako kako smo svi mi to radili prije korone.

Tražite li odličan način za provesti zabavan vikend krajem srpanja i početkom kolovoza – Porcjunkolovo 2021 odličan je prijedlog. Istražite bogatu međimursku povijest, kušajte vrhunske specijalitete i zabavite se uz obilje glazbe, smijeha i veselja na svakom koraku.