Kontinentalna.hr
Image default
DogađanjaUlični festivali i manifestacije

Advent u Varaždinu 2021 – posjetite najljepše klizalište u Hrvatskoj i osjetite čar Božića

Zašto je Advent u Varaždinu 2021 idealan izlet za sve ljubitelje adventa i božićne čarolije? Kako je impresivno klizalište Varaždin pretvorilo u jednu od najpoželjenijih kontinentalnih destinacija u vrijeme blagdana? Što sve donosi program Adventa u Varaždinu i u kojim glazbenim, zabavnim i gastro poslasticama ćete moći uživati ove godine?

Advent u Varaždinu u posljednjih se nekoliko godina isprofilirao kao jedan od najljepših i najraznovrsnijih Advenata u Kontinentalnoj Hrvatskoj. Planirate li adventski izlet iz Zagreba ili nekog drugog mjesta u Hrvatskoj – svakako vam preporučujemo da posjetite programski bogat Varaždinski Advent.

Božićna čarolija prostire se na svakom uglu ovog predivnog baroknog grada, a zamani mirisi, okusi i glasni osmjesi mogu se osjetiti na svakom koraku. Advent u Varaždinu ove godine započinje 26. studenog i traje sve do 6. siječnja iduće godine, a atraktivni adventski programi odvijati će se na mnogim lokacijama diljem grada.

Zaljubljenici u klizanje zasigurno će uživati u jedinstvenom klizalištu u Varaždinu koje ove godine ima atraktivnu kružnu stazu koja se isprepliće s toboganom od čak 40 metara. Cjelokupni Advent u Varaždinu popračen je bogatom ponudom ukusne hrane i pića, a najmlađi se mogu zabaviti i u atraktivnoj Kući Djeda Mraza. Sve o bogatoj i atraktivnoj ponudi Adventa u Varaždinu 2021 – saznajte u nastavku.

Stari Grad Varaždin Advent u Varaždinu 2021 - posjetite najljepše klizalište u Hrvatskoj i osjetite čar Božića

Velika adventska čarolija za opuštanje i uživanje

Varaždin je prije nekoliko mjeseci pokazao kako unatoč epidemiološkim restirkcijama i mjerama može napraviti odličnu ogromnu zabavu. Ovogodišnji Špancirfest u Varaždinu bio je jedan od najvećih uličnih festivala održanih ove godine u Hrvatskoj, a prošao je bez ikakvih problema. Na tragu toga, vjerujemo da će i ovogodišnji Advent u Varaždinu biti fantastičan.

Dok se mnogi gradovi još uvijek predomišljaju u kojem smjeru će se odvijati Advent i hoće li ga uopće biti, Varaždin je već tjednima prije Adventa imao jasno viziju kako će izgledati Varaždinski advent. Mnogobrojna događanja biti će raspodijeljena u razne dijelove grada, a fokusna točka sasvim sigurno će biti Ledena čarolija s velikim ledenim toboganom i impresivnim klizalištem – jedinstvenim u Hrvatskoj.

Advent u Varaždinu 2021 istovremeno će ponuditi obilje zabave, smijeha i veselja, ali isto tako i željenu blagdansku radosti, mir i intimu. Varaždinci već godinama uspijevaju organizirati jedan od najboljih Advenata u Hrvatskoj – što je samo dodatna pozivnica da i ove godine posjetite predivan Varaždin u adventskom ruhu.

Vijećnica Varaždin Advent u Varaždinu 2021 - posjetite najljepše klizalište u Hrvatskoj i osjetite čar Božića

Čaroban Bijeli Korzo za sve željne predivnih advenstkih fotografija

Varaždinski Korzo krajem godine pretvara se u čarobnog ljepotana čije se fotografije mogu vidjeti diljem društvenih mreža. Srce grada Varaždina dobiva veliki bor, koji je tematski popračen raznim adventskim ukrasima koji donose potpuni doživljaj adventske atmosfere.

Već tradicionalno, na varaždinskom se Korzu djeca mogu provozati u vlakiću Djeda Mraza, dok roditelji s guštom upijaju svu ljepotu i radost koju varaždinska adventska čarolija ostavlja na licu i osmjesima njihovih mališana. Dakako, za roditelje i starije posjetitelje varaždinski su gastro majstori pripremili bogate delicije i ukusne napitke.

Bogata gastro ponuda na Korzu će biti raspoređena u 8 kućica u kojima ćete moći kušati odlične domaće proizvode, ali i vrhunske napitke. Zamamni mirisi kuhanog vina, vruće čokolade i toplog čaja – upotpuniti će čarobnu atmosferu predivnog varaždinskog Korza.

Koncertni program kreće 27. studenog, a biti će otvoren nastupom popularne Vanne, dok će u narednom periodu nastupiti i mnogi drugi izvođači, među kojima i: Neno Belan & Fiumens, Dino Dvornik triute band, itd. U prijepodnevnim subotnjim satima moći ćete uživati u nastupima raznih zborova i vokalno-instrumentalnih sastava.

Nasuprot Gradske Vijećnice Varaždin, u blizini samog Korza nalazi se i Varaždinska katedrala ispred koje će nastupati razni zborovi tijekom trajanja Adventa. Na ovoj će lokaciji biti postavljen i veliki adventski vijenac na kojem će se paliti adventske svijeće.

Klizalište Varaždin Advent u Varaždinu 2021 - posjetite najljepše klizalište u Hrvatskoj i osjetite čar Božića (2)

Klizalište Varaždin 2021 – Ledena čarolija za sve ljubitelje klizanja

Klizalište Varaždin sasvim sigurno će i ove godine biti jedno od omiljenih mjesta Varaždinaca i svih ostalih posjetitelja koji se odluče krenuti na izlet u Varaždin. Nakon nekoliko godina, Ledena čarolija s velikim klizalištem i toboganom seli se ponovno na Kapucinski trg – gdje ćete osim u klizanju moći uživati i u bogatoj ponudi hrane i pića.

Impresivno klizalište u Varaždinu sasvim sigurno je jedno od najljepših klizališta u Hrvatskoj, ali i regiji. Naime, veliko klizalište ima stazu koja će se isprepliće s ogromnim ledenim toboganom te sve zajedno izgleda poprilično atraktivno.

Ljubitelji klizanja na raspolaganju imaju čak 800 m2 klizačke površine klizališta, koja je nadopunjena s više od 120 m2 površine tobogana. Impresivan ledeni tobogan duljine 40 metara posebna je atrakcija, koju nemate prilike vidjeti u drugim krajevima Hrvatske. Samim time, impresivno veliko klizalište i ogroman tobogan – prava su pozivnica da dođete u Varaždin na klizanje.

Varaždinsko klizalište donosi i sasvim povoljne cijene za sve ljubitelje klizanja. Tako će vas ulaznica za klizanje koštati 15 kuna, dok ćete za najam klizaljki trebati platiti dodatnih 15 kuna. Dakako, uz obilje zabave, smijeha i predivnih adventskih momenata – vjerujemo da ćete uživati u klizanju na Klizalištu Varaždin.

Uz Klizalište Varaždin biti će postavljeno i nekoliko adventskih kućica u kojima ćete moći nabaviti ukusnu hranu i pića. Od finih kobasica i ostalih adventskih delicija varaždinskog kraja pa sve do mirisnog kuhanog  vina, vruće čokolade i opuštajućeg čaja. Organizatori su najavili kako na adventskim kućicama ne bi trebalo biti velikih gužvi pa ćete vrlo brzo stići do željene okrijepe nakon klizanja.

Kuća Djeda Mraza Advent u Varaždinu 2021 - posjetite najljepše klizalište u Hrvatskoj i osjetite čar Božića

Kuća Djeda Mraza na radost i oduševljenje najmlađih posjetitelja

Advent u Varaždinu donosi mnoštvo odličnog sadržaja za sve generacije posjetitelja, no najviše zabave i uzbuđenja zasigurno ćete primijetiti na licima najmlađih posjetitelja. Djeca svih uzrasta već su godinama oduševljena adventskom ponudom u Varaždinu, a još više uzbuđenja trebali bi osjetiti ove godine – kada je otvorena Kuća Djeda Mraza.

Kuća Djeda Mraza smjestila se u Gajevoj ulici blizu samog centra Varaždina, a vjerujemo da će oduševiti sve posjetitelje. Predivno uređen ambijent koji odiše božićnom čarolijom te srdačan i nasmiješen Djed Mraz – pružiti će obilje radosti i oduševljenja najmlađim posjetiteljima Varaždinskog Adventa.

U Kući Djeda Mraza možete napraviti predivne fotografije vaših mališana, koje će im zauvijek ostati kao uspoemna na predivne adventske trenutke u Varaždinu. Sam Djed Mraz pripremio je i zanimlijiv program unutar svoje kuće pa će tako djeca uvijek biti dočekana sa širokim osmjehom i mnoštvom sitnih iznenađenja. Dođete li na izlet u Varaždin sa svojim mališanima – obavezno posjetite Kuću Djeda Mraza u Gajevoj ulici.

Trg Miljenka Stančića Advent u Varaždinu 2021 - posjetite najljepše klizalište u Hrvatskoj i osjetite čar Božića

Advent na Stančiću i prigodan program u svim dijelovima Varaždina

Advent na Stančiću već je godinama omiljeno okupljalište mnogobrojnih posjetitelja adventskog Varaždina. Predivan Stančićev trg dobiva posebno adventsko ruho koja ga čini čarobnim i u dnevnim, ali i noćnim satima. Uz atraktivne dekoracije, na Trgu Miljenka Stančića svakog će se vikenda održavati i zabavne aksutične svirke, a sve će biti popračeno bogatom gastro ponudom kulinarskih majstora varaždinskog kraja.

Uz mnogobrojne adventske lokacije diljem grada, Varaždinci su pripremili i bogat popratni program u raznim popularnim institucijama grada. Primjerice, posebno prilagođen adventski program naći ćete u raznim varaždinskim galerijama, muzejima i kazalištu.

Vlasnici kafića imati će grijane terase kako biste u adventskom ozračju mogli uživati unatoč povremeno niskim temperaturama. Poželite li posjetiti neki od popularnih restorana u Varaždinu svakako preporučamo sljedeće restorane: Restoran Verglec, Restoran Bedem, Restoran Stari Mlin i Restoran Santa Maria.

U četvrtak, 23. prosinca na Kapucinskom trgu biti će organizirano jedno posebno atraktivno događanje. Naime, 6 akademskih umjetnika iz ledenih će blokova izrađivati atraktivne ledene skulpture, koje će biti inspirirane Glazbenom školom Varaždin. Ovo svakako vrijedi vidjeti.

Mnoštvo kućica i štandova nalazi se diljem grada, a posebno vrijedi istaknuti Trg Slobode i Franjevački trg. Na tim će se lokacijama u više od 15 kućica nuditi bogat izbor raznih suvenira i poklona koji nastaju od strane vrijednih varaždinskih obrtnika i entuzijasta. Želite li ponijeti neki varaždinski suvenir sobom kući – svakako prošećite čitavim širim središtem grada i pronađite ono što vam se najviše sviđa.

Klizalište u Varaždinu Advent u Varaždinu 2021 - posjetite najljepše klizalište u Hrvatskoj i osjetite čar Božića

Zašto i kada posjetiti Advent u Varaždinu 2021?

Advent Varaždin 2021 donosi obilje zabave i zanimacija za sve generacije posjetitelja. Od bogate gastro ponude varaždinskih kulinarskih majstora, preko raznih suvenira i poklona pa sve do nezaboravne adventske atmosfere – koja će se posebno osjetiti na Klizalištu u Varaždinu. Ponude zaista ima za svakoga i bila bi prava šteta ne provesti barem jedan izletnički dan u baroknome Varaždinu.

Uz zamamne mirise kuhanog vina, vruće čokolade i toplog čaja, Varaždinom će se oriti smijeh i oduševljenje mnogih gostiju, a posebice onih najmanjih. Kuća Djeda Mraza ugostiti će najmlađe posjetitelje Varaždinskog Adventa, dok će oni nešto stariji uživati predivno ukrašenim ulicama i odličnoj atmosferi.

Klizalište Varaždin biti će ove godine jedno od najimpresivnijih klizališta u Hrvatskoj. S više od 800 m2 klizačke površine i atkraktivnom stazom koja se isprepliće s velikim ledenim toboganom dužine 40 metara – Varaždinsko je klizalište jedno o mjesta koje trebate posjetiti ove godine. Cijena ulaznica iznosi 15 kuna, koliko iznosi i cijena najma klizaljki.

Advent u Varaždinu 2021 svakako trebate posjetiti jer donosi bogat program i obilje zabave. Iako će se dio programa održavati tijekom čitavog dana (posebice vikendima) preporuka je Varaždinski Advent posjetiti u popodnevnim i večernjim satima – kada će Varaždin zasjati u puno sjaju uz obilje gastro ponude i zabave. Ako još uvijek tražite najbolju ideju za Advent 2021 – svakako svratite na predivan Advent u Varaždinu 2021.

Obavezno pogledajte...