Kontinentalna.hr
Image default
DogađanjaGorska HrvatskaKontinentalna HrvatskaSjeverozapadna HrvatskaSlavonijaUlični festivali i manifestacijeZagreb i Središnja Hrvatska

Advent 2021 u Hrvatskoj: Top 17 čarobnih adventskih destinacija koje trebate posjetiti

Tražite najbolji Advent 2021 u Hrvatskoj? Kojih 15 najljepših adventskih gradova i božićnih čarolija trebate posjetiti ove godine? Kakav program donosi Advent u Zagrebu, što može ponuditi adventski Varaždin, a što će se događati u božićnom Osijeku? Koje sve hrvatske gradove se isplati posjetiti ove godine?

Advent 2021 obilježavati će se u mnogim hrvatskih gradovima. Tražite li najbolji hrvatski Advent – svakako nastavite s čitanjem članka. U nastavku vam donosimo listu top 17 adventskih gradova i božićnih čarolija koje trebate posjetiti ove 2021. godine.

Službeno, Advent 2021 započinje paljenjem prve adventske svijeće 28. studenog, a završava na Badnjak. No, adventska događanja u gradovima diljem Hrvatske trajati će sve do početka nove 2022. godine.

Mnogobrojni gradovi donose i mnoge raznovrsne adventske programe, gdje će posjetitelji moći uživati u: predivno okićenim gradskim ulicama, zabavnim klizalištima, kućicama s kuhanim vinom, vrućom čokoladom i oblijem božićnih delikatesa. Dakako, adventski program biti će upotpunjen raznim koncertima, predstavama, šarolikim nastupima talentiranih pojedinaca – a vrhunac svega biti će proslava povodom Dočeka Nove godine 2022.

 

SADRŽAJ:

+ Zagreb Advent   + Varaždinu Advent   + Karlovac Advent   + Advent Čakovec

+ Delnice Advent  + Fužine Advent   + Vinkovci Advent   + Slavonski Brod Advent

+ Požega Advent   + Vukovar Advent   + Marija Bistrica Advent

+ Zašto Advent 2021 u Hrvatskoj

 

advent 2021 u hrvatskoj savjeti za putovanje advent izlet zagreb varaždin osijek karlovac advent pahuljica
(Photo: Pixabay.com)

 

Top 17 adventskih destinacija za predivan božićni ugođaj

Adventska događanja možete posjetiti u kontinentalnom, ali i priobalnom dijelu Hrvatske. U nastavku članka fokusirati ćemo se na adventske čarolije u Kontinentalnoj Hrvatskoj – s obzirom na to da ponuda kontinentalnih gradova oduševljava sve posjetitelje u vrijeme Adventa.

Nakon što smo Advent 2020 proveli u relativno skromnom ozračju zbog epidemije, Advent 2021 trebao bi vratiti blagdansko ozračje na ulice gradova. Vjerujemo da ćete uživati u adventskoj atmosferi bez obzira koji grad odabrali.

Najljepši adventski vijenci, mnoštvo prekrasnih žaruljica na svakom koraku, tematski dekorirane ulice gradova i još puno puno toga – donosi vam Advent 2021. godine. Možete uživati u zavodljivim okusima kuhanog vina i vruće čokolade ili se zasladiti ukusnim krafnama i fritulama.

Ako još uvijek niste sigurni koji hrvatski grad posjetiti za vrijeme Adventa 2021. godine, sada ćemo razriješiti sve vaše dileme. Donosimo vam detaljnu listu Top 17 adventskih destinacija u Kontinentalnoj Hrvatskoj – koje će vas oduševiti. Evo koje adventske čarolije trebate posjetiti ove 2021. godine:

 

advent 2021 u hrvatskoj savjeti za putovanje advent izlet zagreb varaždin osijek karlovac advent orašar
(Photo: Pixabay.com)

 

Advent u Zagrebu – među najboljim Adventima u Europi

Advent u Zagrebu sasvim sigurno je najpoznatija domaća adventska manifestacija. Zagrebački Advent nekoliko je puta proglašavan najboljim Adventom u Europi u posljednjih nekoliko godina i to od strane više renomiranih izvora. Advent u Zagrebu 2021 trebao bi naslijediti vrijednu tradiciju bogatstva božićnih događanja diljem Zagreba.

Advent u Zagrebu ove će godine biti u nešto drugačijem formatu, s obzirom na to da je dio sadržaja ukinut od strane gradskih vlasti. Mnogima će sasvim sigurno nedostajati ultra popularno klizalište na Trgu Kralja Tomislava i božićna atmosfera na Zrinjevcu, no unatoč sadržaja za sve generacije posjetitelja ima i više nego dovoljno.

Zagrebački Advent 2021 započinje 27. studenog ove godine, a trajati će sve do 7. siječnja 2022. godine. Advent u Zagrebu ove se godine održava na 5 lokacija, a blagdanski ugođaj sasvim sigurno će dopirati iz svih dijelova grada.

Uvijek atraktivan Gornji grad svakako je vrijedan posjeta u vrijeme Adventa jer u to doba posebno blista. No, najbolje je da to sami provjerite dolaskom na Advent u Zagrebu 2021.

 

Advent u Varaždinu – predivan barokni grad u blagdanskom ozračju

Advent u Varaždinu svake godine oduševljava mnogobrojne turiste, a mnogobrojna adventska događanja pripremljena su i za ovu godinu. Napravljene su neke novosti u odnosu na prošle godine pa će se tako klizalište preseliti s područja podno Starog grada – što mnogi pozdravljaju.

Varaždinski Advent odvija se na nekoliko lokacija, a posebna blagdanska atmosfera uvijek vlada u samom centru grada (popularno zvanom Korzu) gdje je postavljena ogromna jelka okićena mnoštvom lampica. Također, tu se nalaze i mnogobrojni borovi, adventske kućice i razne druge atrakcije – koja Varaždin čine odličnim odabirom za izlet u adventsko vrijeme.

Mnoštvo lampica na svakom koraku obasjava predivne barokne ulice, a zanosni mirisi kuhanog vina i vruće čokolade šire se zrakom. Za ljubitelje hrane na mnogim su mjestima dostupne kućice s hranom gdje ćete kušati domaće varaždinske specijalitete, ali i nezaobilazne krafne i fritule.

Advent u Varaždinu 2021 definitivno donosi zabavu za sve generacija posjetitelja. Advent započinje 26. studenog 2021. godine, a traje sve do 6. siječnja 2022. godine. Tražite li odličan adventski izlet svega sat vremena od Zagreba – svakako preporučujemo Advent u Varaždinu.

 

advent 2021 u hrvatskoj savjeti za putovanje advent izlet zagreb varaždin osijek karlovac advent vrući čaj vino čokolada
(Photo: Pixabay.com)

 

Advent u Osijeku – najljepši božićni ugođaj na istoku Hrvatske

Advent u Osijeku jedna je od najvećih i najljepših manifestacija u istočnom dijelu Hrvatske. Jedan od najvećih hrvatskih gradova u adventsko se vrijeme pretvara u pravog ljepotana iz bajke, kojeg s oduševljenjem posjećuju mnogobrojni turisti.

U 2020. godini, Advent u Osijeku sveden je na Adventiranje, koje ja ponudilo jedan novi koncept uživanja u blagdanskim radostima. Ove će godine Advent u Osijeku vrlo vjerojatno ponovno biti vraćen u Tvrđu, no o svemu više uskoro – kada dobijemo dodatne informacije.

 

Advent u Karlovcu – atraktivno klizalište i glazbena događanja

Grad na četiri rijeke na osebujan način proživljava adventsko doba. Uz obilje radosti, veselja i pozitivne energije – Advent u Karlovcu donosi pregršt zabavnih aktivnosti za sve generacije posjetitelja. Od velikog klizališta, preko lampica na svakom koraku pa sve do bogate gastronomske ponude.

Advent u Karlovcu uobičajeno se održava na više lokacija, a u cijeli se projekt uključuju i popularne karlovačke destinacije (npr. vodeni park Aquatica ili knjižnica Grada Karlovca). Cijela blagdanska priča zaokružena je fantastičnom atmosferom koja dopire s mnogobrojnih karlovačkih ulica.

Advent u Karlovcu 2021 započeti će 17. prosinca i trajati će sve do prvog dana nove 2022 godine. Glavnina događanja odvijati će se na prostoru Šetališta dr. Franje Tuđmana, gdje će na Silvestrovo biti održan i doček nove godine 2022.

Ljubitelji klizanja i ove će godine moći uživati u atraktivnom klizalištu koje će biti postavljeno uz Sokolski dom. Grad Karlovac gostima je pripremio obilje zabave uz bogate glazbene nastupe i raznovrstan animacijski program. U ponudi će biti i ponešto sportskog programa za ljubitelje rekreacije, baš kao i edukativni program za sve željne usvajanja novih znanja.

Šetnja predivnim Karlovačkim ulicama za vrijeme Adventa donosi i mnoštvo gastronomske ponude, koja će biti prilagođena božićnoj atmosferi. Vjerujemo kako ćete na Karlovačkom Adventu uživati u odličnim kuhanim vinima, vrućoj čokoladi, krafnama, fritulama, itd. Sve to upotpuniti će zanimljiva glazbena događanja koja će se održavati na Glazbenom paviljonu.

 

advent 2021 u hrvatskoj savjeti za putovanje advent izlet zagreb varaždin osijek karlovac advent keksi
(Photo: Pixabay.com)

 

Advent u Čakovcu – adventska čarolija u gradu Zrinskih

Advent u Čakovcu već tradicionalno donosi spoj predivne božićne atmosfere, odličnih jela i pića te bogat zabavno-glazbeni program. Međimurska tradicija može se osjetiti na svakom koraku šetnjom predivnim adventskim Čakovcem koji u adventsko doba posebno blista. Okićene ulice i simpatične kućice s ponudom tople hrane i vrućih napitaka samo su dio ponude Adventa u Čakovcu.

Advent u gradu Zrinskih, kako službeno glasi naziv Adventa u Čakovcu, svake je godine dom mnogobrojnih domaćih i stranih turista. Glavnina događanja odvija se u samome centru Čakovca, gdje mnogobrojni izlagači predstavljaju bogatu ponude međimurske tradicije, na atraktivnom adventskom sajmu.

Čakovečki Advent posebno je prepoznatljiv po bogatoj gastro ponudi, koja će oduševiti vaše gastro afinitete. Miris ukusnih domaćih medenjaka i pečenih kobasica upotpunjuju arome kuhanog vina i vruće čokolade. Uz uvijek popularne fritule, tu su dakako i mnogobrojna druga jela za posjetitelje Adventa u Čakovcu.

Advent u gradu Zrinskih 2021 i ove će se godine održati na ulicama predivnog Čakovca, no za sada nemamo više informacija o Adventu u Čakovcu. Vjerujemo da će turistička zajednica uskoro objaviti više detalja – pa pratite naše objave na web portalu ili u Facebook grupi Kontinentalna Hrvatska.

 

Advent u Delnicama – Delnička Adventska Bajka uz Baku i Djeda Mraza

Advent u Delnicama već je godinama jedna od popularnijih manifestacija u Gorskoj Hrvatskoj. Popularne Delnice koje velikim dijelom godine bivaju prekrivene snijegom, pružaju posebno ozračje svim svojim posjetiteljima. Delničani su obilje snijega, odlučili zaokružiti predivnom pričom o Baki i Djeda Mrazu pa je tako nastala Delnička Adventska Bajka.

Advent u Delnicama posebno je atraktivan maloj djeci jer se u Delnicama pruža jedinstvena prilika da iskuse stvarni život Djeda i Bake Mraz. Predivne Delnice pružaju odličan odmak od svakodnevne gradske gužve i donose idiličnu adventsku atmosferu uz snijeg, pucketanje vatre i vruće kuhano vino ili čaj.

Za sada još nemamo informacija kako će izgledati Advent u Delnicama 2021, no jedva čekamo visjeti Djeda i Baku Mraz u svojim novim čarobnim pustolovinama.

Zapratite nas sada na Instagramu kako biste na vrijeme saznali sve o Delničkoj Adventskoj Bajci.

 

Advent u Fužinama – čarobna priroda u adventskom ruhu

Advent u Fužinama svake godine obiluje raznim atraktivnim događanjima, a bogat program očekuje vas i ove godine. Predivne Fužine koje krase jezera i špilje, savršeno su mjesto za doživjeti adventsku čaroliju. Mnogobrojne prirodne atrakcije blistati će u atraktivnom blagdanskom ruhu i bogatoj ponudi hrane i pića.

Advent u Fužinama 2021 donosi pregršt zabave i veselja za sve generacije. Iako detaljan program Adventa u Fužinama još uvijek nije poznat, dostupne su informacije o nekoliko atraktivnih događanja koje ne smijete propustiti. U popularnim Fužinama doživjet ćete jednu sasvim novu dimenziju Adventa uživaju u spektakularnim glazbenim nastupima u špiljama ili atraktivnoj šetnji pod bakljama uz predivno jezero.

Advent u Fužinama započeti će 27. studenog 2021. godine prigodnim programom. Samo otvaranje Adventa popratiti će mnoštvo zbivanja u popularnom Izletištu Šumska bajka gdje će posjetitelji okititi veliki, zapaliti krijes te uživati u atraktivnoj prirodnoj idili i prekrasnim životinjama.

U vikendima koji slijede održavati će se atraktivni glazbeni nastupi, od čega posebno valja istaknuti Adventski koncert u Špilji Vrelo (ulaz 40,00 kn) koji je jedinstvena takva atrakcija u Hrvatskoj i šire. Dakako, sam kraj godine obilježiti će nadaleko poznati Doček nove godine u Fužinama točno u podne, dok će se dan prije Silvestrova održati atraktivna Šetnja pod bakljama uz jezero.

Ljubitelji gastronomije u Fužinama će zasigurno uživati u sjajnim delicijama koje su pripremili vrijedni gastro znalci. Od tradicionalnih domaćih jela Gorske Hrvatske pa sve do popularnih fritula i kobasica. Dakako, sve će upotpuniti zamamljiv miris i okus kuhanog vina i vruće čokolade. Pozvani ste krajem studenom i čitavog prosinca u Fužine na predivan – Advent u Fužinama.

 

advent 2021 u hrvatskoj savjeti za putovanje advent izlet zagreb varaždin osijek karlovac advent djedica
(Photo: Pixabay.com)

 

Advent u Vinkovcima – predivna Bajka na Bosutu čeka na vas

Advent u Vinkovcima posljednjih je godina oborio sve rekorde posjećenosti, a sve zahvaljujući pomno osmišljenom konceptu zabavnog Adventa. Atraktivno klizalište kao jedan od temelja Adventa, upotpunjeno je bogatom gastro i zabavnom ponudom – koja oduševljava turiste iz Hrvatske i Europe.

Ovogodišnji Advent u Vinkovcima održava se pod popularnim sloganom Bajka na Bosutu, a traje od 11. prosinca 2021. sve do 9. siječnja 2022. godine. Organizatori su i ove godine pripremili mnoštvo zabavnog sadržaja, a posebice se ističe inovativno klizalište koja će izmamite mnogobrojne zaljubljenike u klizanje da izvade svoje klizaljke i “zaplešu” po ledu.

Klizalište se ove godine nalazi na Trgu dr Franje Tuđmana, gdje se ujedno nalazi i ostatak ponude Adventa u Vinkovcima 2021. Inovativno klizalište kružnog oblika donosi jedan novi i zabavan koncept klizanja, u čijem se središtu nalazi Kućica Djeda Božićnjaka. Preko okrugle klizačke staze vodi jedan most s kojeg možete promatrati klizače, ali i omogućuje posjet Kući Djeda Božićnjaka.

U blizini popularnog klizališta nalazi se nekoliko kućica s bogatom ponudom hrane, pića i suvenira. Uz opojne mirise kuhanog vina, vruće čokolade i kobasica, posjetitelji će moći uživati i u raznim drugim tradicionalnim jelima ovdašnjeg kraja. Želite li osjetiti kako izgleda Advent u Slavoniji – Advent u Vinkovcima 2021 odličan je izbor.

 

Slavonski Brod Advent – povratak u bajkovite priče iz davnina

Advent u Slavonskom Brodu popularna je manifestacija koju obilježava povratak u neka prošla vremena, obilježena pričama i bajkama. Prošle je godine dio Adventa u Slavonskom Brodu bio preseljen online, dok ove godine još uvijek nemamo informacija hoće li se i kako održavati Advent u Brodu.

Pridružite se Facebook grupi Kontinentalna Hrvatska, kako biste na vrijeme saznali sve novosti vezane uz Advent u Slavonskom Brodu.

 

Advent u Požegi – osjetite šarm slavonskog Adventa

Advent u Požegi svake nam godine donosi obilje zabave, smijeha, blagostanja i fantastičnih mirisa i okusa. Predivne ulice grada Požege pretvaraju se u adventsku bajku koja mami goste iz svih krajeva Hrvatske i svijeta. Okićene predivnim lampicama, ogromnim borom i obiljem veselja i radosti – Požega vas i ove godine poziva na Advent u Požegi.

Advent u Požegi 2021 trajati će od 28 studenog 2021. godine pa sve do prvog dana nove godine, odnosno do 1. siječnja 2022. Uz mnoštvo predivno okićenih ulica u kojima ćete uživati šetajući ovim predivnim gradom, Požega je pripremila i mnoštvo zabavnog sadržaja za sve generacije.

Atraktivne adventske manifestacije koje prikazuju tradiciju slavonskog kraja, upotpunjene su opojnim mirisima kuhanog vina, vruće čokolade, fritula, kobasica i svih ostalih delicija ovdašnjeg kraja. Bogata slavonska gastronomska ponuda osigurati će vam uživanje u svakom zalogaju i gutljaju.

Želite li osjetiti atmosferu Adventa u Slavoniji, svakako svratite u predivnu Požegu. Advent u Požegi 2021 očekuje vas uz obilje vrhunske zabave, prefinih okusa i opojnih mirisa. Za detalje oko Adventa u Požegi, sada zapratite naš Instagram profil.

 

Advent u Vukovaru – obilje radosti i veselja uz Dvorac Eltz

Advent u Vukovaru iz godine u godinu bilježi sve veću posvećenost. Ove su godine Vukovarci pripremili mnoštvo zabavnog sadržaja kroz nekoliko adventskih tjedana. Središte zbivanja biti će predivan perivoj Dvorca Eltz u kojem će se nalaziti mnoštvo atrakcija.

Advent u Vukovaru 2021 započinje 28. studenog i traje do 24. prosinca 2021. godine. Uz obilje zabavnih događanja, glazbenih nastup i prefinih gastro delicija – predivan Vukovar postati će središte adventskih zbivanja u ovom dijelu Slavonije.

Ispred samog Dvorca Eltz očekuje vas veliko klizalište, kojim će se oriti obilje dječjeg smijeha i radosti. Uz pjevušenje popularnih božićnih pjesama, posjetitelje će moći uživati u glazbenom sadržaju na čak dvije pozornice (od kojih je jedna namijenjena DJ nastupima).

U perivoju će biti uprizorene i jaslice, kako bi se upotpunila božićna atmosfera koja će vladati ukrašenim i svjetlucavim Vukovarom. Djeca će moći uživati u raznim radionicama, dok će se odrasli zabavljati uz ukusne arome kuhanog vina, vruće čokolade, kobasice i razne druge tradicionalne proizvode slavonskog kraja.

 

advent 2021 u hrvatskoj savjeti za putovanje advent izlet zagreb varaždin osijek karlovac advent djedica
(Photo: Pixabay.com)

 

Advent u Mariji Bistrici – raznovrstan adventski program u poznatom svetištu

Advent u Mariji Bistrici svake godine privlači mnoštvo posjetitelja. Kroz pomno osmišljen program koji uključuje sve generacije posjetitelja, Marija Bistrica iz godine u godinu postaje sve popularnija adventska destinacija. Popularno svetište svojim impresivnim izgledom oduševljava mnogobrojne domaće i strane turiste, a adventska ponuda zaokružuje čitavu priču oko blagdana Božića.

U Mariji Bistrici održava se i Doček nove godine u podne, koji je primjeren za sve koji nemaju volje ili energije čekati kad sat otkuca ponoć.

Iako će se ove godine manifestacija Advent u Mariji Bistrici 2021 održavati, još uvijek nisu poznati detalji tod Adventa. Želite li među prvima saznati kako će izgledati Advent u Mariji Bistrici 2021 svakako zapratite naš Instagram profil ili se priključite Facebook grupi Kontinentalna Hrvatska s više od 13.000 članova.

 

Advent 2021 u Hrvatskoj uz epidemiološke mjere?!

U trenutku pisanja ovog članka još uvijek je malo prerano govoriti o tome kako će pojedini Advent 2021 izgledati u kojem kraju Hrvatske jer još uvijek ne možemo znati kakva će biti epidemiološka slika Hrvatske. Ipak, za pretpostaviti je kako će se događanja na otvorenom smjeti posjećivati bez ikakvih potvrda i testova pa će svi moći uživati u adventima na otvorenom.

Pravilo pridržavanja osnovnih epidemioloških mjera dakako vrijedi i dalje, bez obzira na razvoj situacije s epidemijom. Konkretno, pokušajte održavati razmak od dva metra gdje god je to moguće, nosite maskice kada ste okruženi velikim brojem nepoznatih ljudi i redovito brinite o higijeni tijela (posebice ruku).

Hrvatska je u ovome trenutku još uvijek jedna od najotvorenijih zemalja po pitanju strogosti mjera i samim time čini se kao odlična destinacija za Advent 2021. Dakle, želite li izbjeći obaveze testiranja, stalne provjere potvrda i razne druge probleme – Hrvatska je odličan izbor za adventska putovanja i izlete.

Odaberite jednu od destinacija s gore navedene liste i uživajte u adventskim događanjima u Kontinentalnoj Hrvatskoj. Imate li kakav dodatni prijedlog za destinaciju koju vrijedi posjetiti tijekom Adventa – svakako nam javite na email: kontakt@kontinentalna.hr. Želimo vam obilje mira, zabave, veselja i blagostanja – te neka vam Advent 2021 bude najbolji advent do sada.

Obavezno pogledajte...